2010. február 15., hétfő

Csokoládés banánfelfújt


Ez egy nagyon egyszerű és kalóriaszegény, de mégis tömény sütemény. A barátnőm teljesen odáig volt érte amikor először sütöttem és - bár tudom a felfújtakat azonnal melegen kell enni, mi kivittük az uszodába - megetettem vele, ugyanis Lukácsnál nem volt osztatlan sikere. Lehet, hogy nagyon éhes volt és azért ízlett neki, mindenesetre most megint megcsináltam neki a születésnapjára.



A recept nagyon egyszerű: 1/4 csésze kakaóport összekeverek 2evőkanál kukoricakeményítővel (ha nincs otthon, jó a liszt is), 2 jó édes, érett banánt villával összetörök és belekeverek 1evőkanál vaníliakivonatot vagy aromát és 2tojásfehérjét felverek habbá 2evőkanál cukorral (ha semmi folyékony vanília nincs akkor 2 zacskó vanilincukorral verem fel, de lehet még plusz cukrot beletenni, vagy a tetejére a végén porcukrot, mert nem túl édes). A banán keveréket összekeverem a kakaóporossal, majd óvatosan a fehérjehabbal.
Aztán az egészet kivajazott, cukrozott pohárkákba, vagy szuffléformákba töltöm (kb. 4-5 kell) és vizzel töltött tepsibe teszem őket, végül 200Celsius fokos sütőbe teszem 20percre.

És nézem, ahogyan nőlnek....

..magasabbra és magasabbra...

..míg ki nem emelkednek teljesen.

Szóval nem kell sokminden hozzá:
1/4csésze kakaópor
2ek keményítő
2 banán
2 tojás
2ek cukor
1ek vanília aroma

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése